gemma
 

Theorie cursus

10 lesavonden vanaf eind jan. t/m april op woensdagen van 19.45-21.45 te Amsterdam.
Basisbegrippen en eigenschappen van edel- en sierstenen worden behandeld zoals de diverse optische eigenschappen, soortelijke massa, herkomst, winning en slijpvormen. Uiteraard worden alle belangrijke edel- en sierstenen behandeld en getoond, zowel ruw als geslepen, om zelf de verschillen te kunnen zien en vergelijken.
Een curusboek is inbegrepen. U dient zelf voor een 10 maal vergrotende (juweliers) loupe te zorgen.


De inschrijving voor de theorie cursus 2018 is gesloten en gaat in oktober weer open..

 

 

Praktijk cursus

10 lesavonden vanaf eind september op maandagen van 19.45-21.45 te Amsterdam.
U dient de theoriecursus gevolgd te hebben of ruime ervaring met edelstenen te bezitten.
In het laatse geval dient u contact op te nemen met de cursus-leider (Leone Langeslag) om te overleggen over deelname.

Er wordt gewerkt met refractometers, polariscopen, dichroscopen, spectroscopen, microscopen en een balans voor het bepalen van de soortelijke massa.
Elke lesavond kunnen 20 edelstenen van een bepaalde kleur onderzocht worden. Door onderzoek kunt u er achter om welke steen het gaat en of het een natuurlijke, een behandelde of een synthetische edelsteen betreft. Onze docenten zullen u uitgebreid wijzen op de valkuilen.De cursus wordt door een toets en een certificaat afgesloten.

De inschrijving voor de praktijkcursus 2018 is geopend en sluit op 1 septemberi 2018. U kunt u opgeven via deze link

 

Kosten

Per cursus: €130,-. Studenten ontvangen €20 korting. U bent voor dat jaar automatisch lid van Gemma.
Over te maken op ING rekening NL39INGB0004751736 o.v.v. uw naam, adres, postcode, woonplaats telefoonnr en het cursus-nummer (EC1 voor de beginners-cursus in het voorjaar; EC2 voor de praktijk-cursus in het najaar).

Aanmelden:

Aanmelden voor de praktijkcurusus (na het volgen van de theorie cursus) kan vanaf mei tm augustusvia een online formulier (zie hierboven indien inschrijving geopend is).
Aanmelden voor de theorie cursus kan vanaf 1 oktober 2016 t/m 10 januari 2017voorafgaand aan het jaar waarin de cursus gegeven wordt via het opgaveformulier (zie hierboven).Deename is gelimiteerd en wordt op volgorde van betaling aangenomen.

Locatie:

In het universiteitsgebouw natuurwetenschappen van de VU. Boelelaan 1085, Amsterdam Buitenveldert.Zie hiervoor de plattegrond