Bezoek Geologisch Museum Hofland en ontdek alles over de samenstelling, bouw en geschiedenis van de aarde. Er valt van alles te zien en te ontdekken, over geologie, fossielen, mineralen en stenen. Speciale aandacht is er voor het ontstaan van Het Gooi en de oudste bewoningsgeschiedenis van dit gebied.

Activiteiten

Kinderactiviteit:
Mozaïek maken

Zondag 7 april

Kinderen gaan een mozaïek maken met kleine gekleurde platte steentjes.
Mee doen?

Raad het aantal

Hoeveel steentjes zitten er op de eenhoorn? Je kunt tot en met Tweede Paasdag meedoen. De eerste prijs is de eenhoorn, daarnaast zijn er negen kleine prijsjes.

Schoolprogramma

Als educatief centrum biedt het museum lesprogramma’s aan de basisschool en het voortgezet onderwijs. De programma’s zijn ontwikkeld volgens de methode van het ‘Ontdekkend leren’.
Meer weten?

Kinderspeurtocht:

Ga mee op fossielenjacht!

Ga mee op avontuur in onze nieuwe tentoonstelling en ontdek de geheime wereld van fossielen. Bekijk bijzondere fossielen van prehistorische wezens en leer leuke fabels en echte feiten over deze fascinerende dieren.
Meer weten?

Lezing:

De rol van bossen in het klimaat

Zondag 17 maart
14.00 uur

Prof. Dr. Stefan Dekker, hoogleraar mondiale ecohydrologie en duurzaamheid laat zien hoe vegetatie en klimaat op elkaar inwerken. Om klimaatverandering tegen te gaan is het behoud en uitbreiden van bosgebieden cruciaal.
Meer weten?

Deskundigen aan het werk

Ontmoet onze paleontologen en geologen en volg hun onderzoek naar fossielen, stenen en mineralen.

De paleontologen (fossielen) op 10 april.

De geologen (stenen en mineralen) op 3 april.
Meer weten?

Museum op Instagram

Kijk ook een op onze Insta! Je zie er allerlei wetenswaardigheden en aankondigingen
Naar Instagram

Wij zijn blij met elke telefoon!

Wist u dat er in een telefoon per gewichts-eenheid meer goud zit dan in de goudertsen in de natuur? U kunt uw oude mobiel kwijt in de inzamelbox in ons museum.

Museumwinkel

Op zoek naar een mooi cadeau? Bezoek onze museumwinkel. Met de aankopen helpt u het museum in stand te houden. Voor alleen winkelbezoek is het vrij entree.
Naar de winkel

Steun ons als vriend

Geniet u van onze tentoonstellingen en draagt u Geologisch Museum Hofland een warm hart toe? Word vriend of sponsor en maak bijzondere dingen mogelijk.

Vrienden voelen zich verbonden met de collectie en de activiteiten die in het museum plaatsvinden. Zij staan dicht bij het museum en zijn daardoor onmisbaar. Het museum is een ANBI, waardoor geven fiscaal aantrekkelijk is.

Meer weten?