1

Peter Semrad heeft veel onderzoek gedaan naar de opalen die nabij Dubnik in Slowakije worden gevonden. Zijn voordracht hierover opende woensdag het lezingennajaar 2020.

1

Het is alweer drie maanden geleden dat de laatste bijeenkomst is gehouden. We zouden graag willen dat er nu een mooi najaarsprogramma lag. Helaas is dat in deze omstandigheden niet mogelijk.

1

Vanwege de corona-uitbraak vervallen de laatste twee lezingen van het voorjaarsprogramma 2020.

1

In verband met de krokusvakantie is de lezing van Dick Winnubst een weekje eerder dan normaal.

1

Het aankomende FEEG symposium vindt in januari 2020 plaats te Schoonhoven. Onderdeel van dit symposium is de viering van het 25-jarig bestaan van het GGN.

1

Microscopen in alle soorten en maten, twaalf bakjes met stenen en geconcentreerd kijkende leden, dat is de sfeer van de workshop insluitsels.

1

Stefan Müller gaf vorige week een kijkje in de keuken van een modern gemmologisch laboratorium. “Waar komen de stenen vandaan?” is de belangrijkste vraag die tegenwoordig beantwoord moet worden.

1

Op zondag 20 oktober wordt de GEA-beurs in Amstelveen gehouden met als thema ‘Barnsteen, Een geologisch verleden in hars gegoten'. Op deze beurs zijn ook een aantal Gemma-leden actief.

1

De vorige bijeenkomst ging over de basis van de edelsteenkunde, dit keer komen nieuwe ontwikkelingen aan bod.

1

De zomer is weer voorbij. Dit leidt misschien tot lichte weemoed, maar het koelere weer heeft ook zo zijn voordelen.