Het aankomende FEEG symposium vindt in januari 2020 plaats te Schoonhoven. Onderdeel van dit symposium is de viering van het 25-jarig bestaan van het GGN.

Microscopen in alle soorten en maten, twaalf bakjes met stenen en geconcentreerd kijkende leden, dat is de sfeer van de workshop insluitsels.

Stefan Müller gaf vorige week een kijkje in de keuken van een modern gemmologisch laboratorium. “Waar komen de stenen vandaan?” is de belangrijkste vraag die tegenwoordig beantwoord moet worden.

Op zondag 20 oktober wordt de GEA-beurs in Amstelveen gehouden met als thema ‘Barnsteen, Een geologisch verleden in hars gegoten'. Op deze beurs zijn ook een aantal Gemma-leden actief.

De vorige bijeenkomst ging over de basis van de edelsteenkunde, dit keer komen nieuwe ontwikkelingen aan bod.

De zomer is weer voorbij. Dit leidt misschien tot lichte weemoed, maar het koelere weer heeft ook zo zijn voordelen.

BNR Nieuwsradio besprak een paar weken geleden de diamanthandel in vier uitzendingen. Het warme weer geeft wellicht een mooi excuus deze nu te beluisteren.

Vanaf maandag 10 juni zendt Discovery weer een nieuw seizoen “opaalzoekers” uit.

De voordracht van Bir Muste, gevolgd door een mini-edelstenenmarkt, vormde de afsluiting van een bijzonder geslaagd voorjaarsprogramma.

In het begin van de achttiende eeuw wijzigde het uiterlijk van Portugese juwelen ingrijpend. Rui ging woensdagavond in op de oorzaken en de gevolgen.