facebook

Over twee weken is het weer zover. De lezingavonden gaan van start. We trappen af met Rob van de Berg over de petrologische en mineralogische collecties van Naturalis.

De inschrijving is geopend. Tien maandagavonden (vanaf 18 september) staat ons docententeam weer klaar op de Vrije Universiteit.

De laatste avond van het voorjaar, woensdag 17 mei, hebben we Hanco Zwaan te gast. Hij gaat vertellen over demantoid uit Madagaskar. Daarnaast komt nieuws uit het NEL ter sprake.

Aankomende woensdag (19 april) komt Enrico Bonino van alles laten zien over insluitsels in barnsteen. Enrico is geoloog, en gespecialiseerd in macro-fotografie.

Woensdag de 15e gaat Peter Slootweg meer vertellen over de geheimen die kwarts verborgen houdt. Ook benieuwd wat die geheimen zijn? Kom woensdagavond naar de lezing. Zoals gewoonlijk starten we om 19:45 in collegezaal HG 06-A33 van de Vrije Universiteit.

18 januari beginnen we het jaar met een lezing door Rolf Egberink. Rolf heeft een boek geschreven over de verschillende handels- en fantasienamen waaronder edelstenen, mineralen en gesteenten worden verkocht.

Vanaf 25 januari start de theoriecursus edelsteenkunde. Dit keer weer in de vertrouwde omgeving van de Vrije Universiteit te Amsterdam. De stenen kunnen nu weer zelf bekeken worden!

Woensdag 16 november geeft Suzanne van Leeuwen een lezing over juwelen. Suzanne is verbonden aan het Rijksmuseum (Amsterdam).

Woensdag 19 oktober geeft Dick een lezing over tektieten. Natuurlijk komt ook de Moldaviet uitgebreid ter sprake. Locatie zoals gewoonlijk weer op de VU.

Nu de meteorologische herfst is begonnen, starten onze activiteiten weer. Op 19 september is de eerste avond van de praktijkcursus na twee jaar afwezigheid (nog enkele plaatsen beschikbaar!), de 21e is vervolgens een bijeenkomst van Remco Jansen over opalen.