facebook

18 januari beginnen we het jaar met een lezing door Rolf Egberink. Rolf heeft een boek geschreven over de verschillende handels- en fantasienamen waaronder edelstenen, mineralen en gesteenten worden verkocht.

Vanaf 25 januari start de theoriecursus edelsteenkunde. Dit keer weer in de vertrouwde omgeving van de Vrije Universiteit te Amsterdam. De stenen kunnen nu weer zelf bekeken worden!

Woensdag 16 november geeft Suzanne van Leeuwen een lezing over juwelen. Suzanne is verbonden aan het Rijksmuseum (Amsterdam).

Woensdag 19 oktober geeft Dick een lezing over tektieten. Natuurlijk komt ook de Moldaviet uitgebreid ter sprake. Locatie zoals gewoonlijk weer op de VU.

Nu de meteorologische herfst is begonnen, starten onze activiteiten weer. Op 19 september is de eerste avond van de praktijkcursus na twee jaar afwezigheid (nog enkele plaatsen beschikbaar!), de 21e is vervolgens een bijeenkomst van Remco Jansen over opalen.

De inschrijving is geopend. Tien maandagavonden staat ons docententeam weer klaar op de Vrije Universiteit.

Het voorjaarsprogramma 2022 werd live afgesloten met een lezing door Martijn Akkerman. Diverse onderwerpen kwamen langs, zoals bijvoorbeeld hoe de adelijke dames voorkomen dat diademen niet afvallen tijdens het dragen.

Deze maand duiken we de geschiedenis in. Martijn is juwelenhistoricus, en in zijn voordracht vanavond geeft hij speciale aandacht aan de rol van de daarbij gebruikte stenen.

Na twee jaar is het zover: we zijn vanaf 1 april (geen grap) weer welkom op de VU voor onze bijeenkomsten en cursussen.

*** Inschrijving gesloten *** Ook in 2022 gaat Vereniging Gemma weer een online theoriecursus edelsteenkunde geven.