facebook

Het voorjaarsprogramma 2022 werd live afgesloten met een lezing door Martijn Akkerman. Diverse onderwerpen kwamen langs, zoals bijvoorbeeld hoe de adelijke dames voorkomen dat diademen niet afvallen tijdens het dragen.

Deze maand duiken we de geschiedenis in. Martijn is juwelenhistoricus, en in zijn voordracht vanavond geeft hij speciale aandacht aan de rol van de daarbij gebruikte stenen.

Na twee jaar is het zover: we zijn vanaf 1 april (geen grap) weer welkom op de VU voor onze bijeenkomsten en cursussen.

*** Inschrijving gesloten *** Ook in 2022 gaat Vereniging Gemma weer een online theoriecursus edelsteenkunde geven.

Zaterdag 9 oktober was het zover. De eerste live-bijeenkomst sinds september vorig jaar, en tegelijkertijd de viering van het tienjarig bestaan.

Na een introductie door Roel over Ultra Violet licht, demonstreerde Leone twee geavanceerde apparaten. Verder belangrijk nieuws over de eerste bijeenkomst in het najaar!

Behalve koud weer, bracht april ook een intrigerende voordracht over synthetische HPHT diamanten. Daarnaast werd de theoriecursus afgerond.

De theoriecursus en de ALV 2020 hebben we al via Zoom gedaan, maar afgelopen woensdag was er een nieuwe mijlpaal. Een buitenlandse spreker via Zoom: Constantin Wild uit Idar-Oberstein. De toehoorders zaten in Nederland en België.

Allereerst een goed 2021 gewenst. We gaan er natuurlijk van uit dat we dit jaar langzaam maar zeker weer naar het normale normaal terug gaan.

Woensdag 27 januari 2021 start om 19:30 de online theoriecursus via Zoom. We willen in deze corona-tijd zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid stellen om mee te doen.