BNR Nieuwsradio besprak een paar weken geleden de diamanthandel in vier uitzendingen. Het warme weer geeft wellicht een mooi excuus deze nu te beluisteren.

Vanaf maandag 10 juni zendt Discovery weer een nieuw seizoen “opaalzoekers” uit.

De voordracht van Bir Muste, gevolgd door een mini-edelstenenmarkt, vormde de afsluiting van een bijzonder geslaagd voorjaarsprogramma.

In het begin van de achttiende eeuw wijzigde het uiterlijk van Portugese juwelen ingrijpend. Rui ging woensdagavond in op de oorzaken en de gevolgen.

Het is al weer een tijd geleden dat Dick Winnubst de lezing hield “Granitische pegmatieten als wonderlijke bron van edelstenen”. Er was van vele kanten de vraag of de vertoonde plaatjes op onze website konden worden geplaatst. Welnu: ze staan er op.