facebook

Nieuws

Het is alweer drie maanden geleden dat de laatste bijeenkomst is gehouden. We zouden graag willen dat er nu een mooi najaarsprogramma lag. Helaas is dat in deze omstandigheden niet mogelijk.

De laatste drie lesavonden van de theoriecursus worden via zoom gegeven.

 

De lezing over demantoid in februari was de laatste van het voorjaarsprogramma 2020. Ook de theoriecursus is sinds maart gestopt. Er stonden nog drie lesavonden open, en cursusleider Tom heeft samen met de docenten die de laatste drie avonden verzorgen (William, Laetitia en Leone) de cursus via telelearning weer opgestart. De eerste sessie daarvan is afgelopen woensdag door William gegeven.

Najaarsprogramma
Over het herfstprogramma is jammer genoeg nog weinig te zeggen. Het bestuur zoekt naar mogelijkheden om de bijeenkomsten op een of andere manier doorgang te laten vinden, maar het is duidelijk dat we eigenlijk alleen kunnen afwachten. Het is op dit moment nog niet zeker dat de VU de zalen in het najaar alweer vrijgeeft voor verhuur, en onder welke condities (hoeveel mensen, voldoende afstand, voldoende ventilatie, noem maar op). Dit raakt niet alleen onze reguliere avonden, maar ook de praktijkcursus. Voorlopig kunnen we dus geen concrete activiteiten organiseren. Zodra het bestuur meer weet, hoort u dit!

Beurzen
De mineralenbeurzen worden nog steeds afgelast. De organisatie van de "Sainte-Marie Mineral & Gem Show", oorspronkelijke datum eind juni, heeft nog gepoogd deze naar eind augustus te verplaatsen. Dit blijkt toch niet haalbaar en de eerstvolgende is nu voor juni 2021 op de agenda gezet.

De beursagenda op de site wordt zoveel mogelijk actueel gehouden. Heeft u nieuws? Mail het even aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Webinars
Er worden wereldwijd een aantal engelstalige webinars gegeven, en je kunt daar verschillende leden op de chat tegenkomen. Sommige van de webinars zijn opgenomen op video, zodat u ze kunt terugkijken.

Erg goed, en qua niveau basis tot uitgebreid, zijn de webinars van de Gem-a. U vindt ze het eenvoudigst via hun facebookpagina: https://www.facebook.com/GemAofGB/ of direct bij youtube: https://www.youtube.com/channel/UC7GQ2rgUeIzkQMDerssby3w/featured

Rui Galopim de Cavalho (o.a. bekend van de bijeenkomst over Brazilliaanse edelstenen) geeft nog steeds wekelijks een webinar. U moet zich daarvoor aanmelden, dit kan via zijn facebookpagina: https://www.facebook.com/ruigalopimdecarvalho/.
Inmiddels heeft hij er al een stuk of 15 gegeven, en is nu begonnen met het herhalen van eerdere onderwerpen.

Het “Official GIA Channel” op youtube heeft een groot aantal recente educatieve films. U vindt het op https://www.youtube.com/channel/UCAf_v-BJ2i1QfoI8GAuBHTw.

Ligt uw interesse meer op het gebied van edelsteenslijpen? Dan is Justin K Prim misschien iets voor u: https://www.youtube.com/user/ilostmaterialism

Liever wat lezen?
De voorjaarsuitgave van Gemmology Today is in maart uitgekomen: http://www.dutchgemacademy.com/gemmology_today.html

Wilt u hardcore gemmologie-wetenschap? Het decembernummer van de GIA over herkomstbepaling van edelstenen levert gegarandeerd vele uren leesplezier: https://www.gia.edu/gems-gemology/winter-2019-geographic-origin-dilemma

Binnenkort is ook de nieuwe uitgave van het inColor magazine weer beschikbaar: https://www.gemstone.org/publications/incolor

Ik wens iedereen de komende tijd alle gezondheid toe, en dat het ondanks alles toch een mooie zonnige zomer mag worden!

HR