Bijeenkomsten zijn altijd op woensdagen van 19.45 tot 21.45. De locatie is het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit, collegezaal HG-06A33, ingang Boelelaan 1105 Amsterdam Buitenveldert, tenzij anders aangegeven (routebeschrijving).

Toegang voor leden is gratis.

Ook niet-leden zijn welkom bij de bijeenkomsten. Er wordt dan wel een bijdrage gevraagd. Voor een bijeenkomst met een binnenlandse spreker is dat € 5, voor een buitenlandse € 10.

Agenda 

 • Katrien de Corte “Synthetische Diamant” 27 februari 2019 om 19:45

  Katrien de Corte uit België geeft een lezing over synthetische diamant en de laatste ontwikkelingen op dat gebied. Zij is hoofd van de afdeling Opleiding en Training van de HRD in Antwerpen en daarnaast vervult zij de functie van gasthoogleraar in de edelsteenkunde aan de Universiteit van Gent. Binnen de wereld van de edelsteenkunde is zij bekend vanwege vele publicaties, presentaties en projecten, o.a. in Kazachstan, Rusland. Australië en Frankrijk op dit vakgebied. Deze lezing is een gezamenlijke activiteit met de GGN. LET OP, deze bijeenkomst is in een grotere zaal: HG 04A00 !

 • Gemma-avond: ALV 20 maart 2019 om 19:45

  Algemene ledenvergadering. Na de vergadering houden we een determinatie-sessie. Wilt u zekerheid (in een bepaalde mate) over een steen? Neem hem mee. Mooie en/of minder mooie stenen, we staan open voor een uitdaging!

 • Rui Galopim de Carvalho “Antieke Portugese juwelen met edelstenen” 17 april 2019 om 19:45

  Deze spreker uit Portugal is de oprichter van Portugal Gemas, een digitaal educatieplatform voor edelsteenkunde, dat samenwerkt met universiteiten, juweliers en de groothandel in Portugal. Hij trad als spreker op bij internationale edelsteenkundige congressen, speciaal over historische Portugese juwelen. Verder is hij associate editor van The Journal of Gemmology (GIA) en vicepresident van de Coral Commission van het CIBJO. Deze lezing is een gezamenlijke activiteit met de GGN. De locatie is zoals gewoonlijk HG 06-33.

 • Bir Muste “Groothandel in edelstenen” 15 mei 2019 om 19:45

  In 1990 begon Bir Muste de groothandel in edelstenen BIRGEM waarover zij op onze avond in mei een lezing zal houden. Zij is gespecialiseerd in gekleurde edelstenen zoals amethist en rookkwarts tot ook unieke edelstenen als saffier, toermalijn en spinel. Zij heeft goede contacten met verscheidene Europese topslijpers en haar vaste slijperij in India voor het leveren van het fijnste maatwerk. Op deze avond zal zij ook stenen voor eventuele aankoop meenemen voor de leden.

Archief

In het bijeenkomstenarchief vindt u de bijeenkomsten die al geweest zijn.